Angela Merkel cere soluții la tendințele agresive ale Iranului

  • 21 Iunie 2018 21:49
Angela Merkel cere soluții la tendințele agresive ale Iranului

Cancelarul german, Angela Merkel, a afirmat joi, 21 iunie, că țările europene împărtășesc îngrijorarea legată de programul de rachete balistice iranian și s-a pronunțat pentru găsirea unor soluții la 'tendințele agresive' ale Iranului în Orientul Mijlociu, informează Reuters.

''Tendințele agresive ale Iranului nu trebuie doar să fie dezbătute, ci mai degrabă este nevoie de soluții urgente'', a spus Angela Merkel după întrevederea avută la Amman cu regele Abdullah al Iordaniei.

Germania a rămas parte a acordului privind programul nuclear iranian după ce președintele american Donald Trump a decis să retragă SUA din această înțelegere internațională.

Șefa executivului de la Berlin a adăugat că, deși țările europene doresc menținerea acordului nuclear iranian, ele sunt îngrijorate de prezența iraniană în Siria și de rolul Teheranului în războiul din Yemen.

Anterior în cursul acestei luni, Merkel afirmase, după o întâlnire cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, că problema influenței regionale a Iranului este îngrijorătoare, în special pentru securitatea Israelului.

De partea sa, regele Abdullah al Iordaniei, care s-a întâlnit luni cu Netanyahu, a subliniat că nu va putea fi pace în Orientul Mijlociu în absența unui stat palestinian cu capitala la Ierusalim.

Washingtonul pregătește un nou plan de pace, dar deja a cauzat iritarea palestinienilor după ce a recunoscut Ierusalimul drept capitală a statului Israel.

Sursa: Agerpres

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău