Angela Merkel afirmă că își menține neschimbată politica față de refugiați

  • 06 Octombrie 2016 00:48
Angela Merkel afirmă că își menține neschimbată politica față de refugiați

Cancelarul german Angela Merkel a recunoscut miercuri că politica sa a "porților deschise" față de migranți a declanșat un val de agresiune din partea adversarilor de extremă dreapta din Germania, dar a subliniat că nu-i va schimba cursul, transmite Reuters.

"Confruntările de acum din social media sunt mai tăioase și mai extinse. Aceasta este democrația astăzi", a comentat ea, într-un interviu acordat săptămânalului Die Zeit, la două zile după ce mai multe sute de protestatari de extremă dreapta au huiduit-o la Dresda, în estul țării.

Cancelarul a insistat însă că aceasta nu o va opri să explice opiniei publice politicile pe care le susține.

"Politica este întotdeauna și fluidă, dar baza sa a rămas constantă", a punctat Merkel.

Cancelarul german a mai explicat că politica sa se bazează pe ajutorarea oamenilor afectați de război sau terorism, pe respingerea traficului de persoane, care pune în pericol vieți, și pe respectarea strictă a principiului european al libertății de mișcare.

După două înfrângeri în alegerile regionale din septembrie, dna Merkel a declarat că și-ar dori să poată da ceasul înapoi în privința politicii legate de migranți, pentru ca Germania să fi fost mai bine pregătită pentru sosirea afluxului de refugiați.

Această "mea culpa" a cancelarului a fost considerată în general un gest de reconciliere cu criticii săi, mai ales din propriul bloc conservator, însă nu a oferit concesii reale.

"Dacă vorbesc despre greșeli, atunci mă refer la întregul sistem european al politicii pentru refugiați și migranți, la modul în care Europa s-a comportat față de refugiați și migranți vreme de mulți ani", a adăugat cancelarul german pentru Die Zeit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese
Meteo Chișinău
15,24
Câțiva nori
Umiditate:72 %
Vint:5,14 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău