Angel Tîlvăr: România este preocupată de conflictul din Israel, însă își va menține sprijinul pentru Ucraina într-o „formă multidimensională”

  • 23 Octombrie 2023 15:11
Angel Tîlvăr: România este preocupată de conflictul din Israel, însă își va menține sprijinul pentru Ucraina într-o „formă multidimensională”

Ministrul român al Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, a afirmat luni, în timpul unei vizite oficiale la Arad, că România urmărește cu atenție evoluțiile din conflictul din Israel și este profund îngrijorată de pierderile de vieți omenești asociate acestuia. Cu toate acestea, el a subliniat hotărârea României de a continua să sprijine Ucraina într-o „formă multidimensională”, relatează Agerpres.

În contextul întrebărilor adresate de jurnaliști cu privire la războiul din Israel, ministrul Tîlvăr a afirmat că țara noastră urmărește cu atenție evoluțiile din regiune și este profund sensibilizată de consecințele umane ale conflictului.

„Ne preocupă, suntem atenți, orice lucru care trimite la pierderi de vieți omenești este un lucru care preocupă pe absolut toată lumea, pentru că globalizarea face ca orice eveniment să capete anvergură globală, motiv pentru care și noi, ca stat, suntem atenți. După cum știți, premierul a și făcut o vizită acolo, delegație din care am făcut și eu parte, pentru a da mesajele care țin de solidaritate și de condamnarea oricărei forme de terorism”, a declarat Angel Tîlvăr.

Întrebat cu privire la susținerea acordată Ucrainei, ministrul Tîlvăr a subliniat angajamentul României de a continua să ofere asistență. „Vom ajuta, așa cum am spus, într-o formă multidimensională”, a adăugat acesta.

Ministrul Angel Tîlvăr a mai subliniat că delegația condusă de premierul Marcel Ciolacu, în cadrul vizitei efectuate săptămâna trecută la Kiev, a primit recunoașterea și mulțumirea guvernului ucrainean pentru sprijinul acordat în domeniul umanitar și pentru rolul important al României în tranzitul de cereale către Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Câțiva nori
Umiditate:46 %
Vint:5,66 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău