Angajații instituțiilor bugetare vor beneficia de locuințe sociale

  • 23 Iunie 2023 14:44
Angajații instituțiilor bugetare vor beneficia de locuințe sociale

Criteriile de eligibilitate pentru beneficiarii de locuințe sociale vor fi extins. Astfel, pe lângă asigurarea cu locuințe sociale a păturilor vulnerabile, acțiunea legii se va extinde și asupra familiilor în care cel puțin unul dintre membri este angajat al unei instituții bugetare sau activează în sfera serviciilor publice. Prevederile se conțin într-un proiect de lege votat de deputați în prima lectură, transmite IPN.

Potrivit proiectului, vor putea beneficia de locuințe persoanele care activează în domeniul medicinei, învățământului și asistenței sociale, iar datorită acestui suport acordat, va exista un instrument eficient pentru atragerea specialiștilor în centrele raionale, în vederea acoperirii deficitului de specialiști.

Totodată, conceptul de „minim de existență” va fi înlocuit cu cel de „salariu minim pe țară”, drept unul dintre criteriile de eligibilitate.

Ministra infrastructurii și dezvoltării regionale, Lilia Dabija, a menționat că în cadrul celor două faze de implementare a proiectului de construire a locuințelor sociale au fost asigurate cu locuințe 3 500 de persoane din categoriile social vulnerabile. „Pentru etapa a treia, care va demara în curând, ne propunem ca lista acestor beneficiari să fie suplinită cu alte 3800 de persoane”, a notat ministra.

Proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la locuințe urmează să fie votat în cea de-a doua lectură.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
33,24
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:3,09 m/s
Thu
23
Fri
20
Sat
23
Sun
25
Mon
24
Arhivă Radio Chișinău