Angajații disponibilizați vor primi indemnizații. Ministerul Finanțelor alocă peste 3,1 milioane de lei

  • 05 Decembrie 2017 13:16
Angajații disponibilizați vor primi indemnizații. Ministerul Finanțelor alocă peste 3,1 milioane de lei

Angajații care vor fi disponiblizați în urma procesului de reorganizare, ca efect al implementării Strategiei de reformă a administrației publice, vor primi indemnizații.

Ministerul Finanțelor a propus pentru consultări un proiect, prin care se alocă peste 3,1 milioane de lei pentru acoperirea cheltuielor de disponibilizare, transmite bizlaw.md.

Potrivit documentului, se propune repartizarea banilor din alocațiile aprobate în bugetul de stat pentru anul 2017. Alocațiile repartizate vor fi utilizate pentru acordarea indemnizațiilor la încetarea acțiunii contractului de muncă, survenite în urma procesului de reorganizare. Aceste sume au fost determinate în baza propunerilor parvenite de la autorități, ținând cont de perioada din anul curent în care va fi necesar de achitat personalului disponibilizat garanțiile sociale corespunzătoare. În același timp, compensarea concediilor de odihnă anuale nefolosite se va realiza în limita alocațiilor aprobate în buget la compartimentul ”cheltuieli de personal”.

Autoritățile publice, în calitate de beneficiari ai mijloacelor financiare, vor trebui să perfecteze documentele necesare pentru recuperarea cheltuielilor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,57 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău