Andrian Candu face aluzie la o posibilă invazie rusă, pentru a explica prezența susținătorilor PDM în fața instituțiilor de stat de la Chișinău

  • 09 Iunie 2019 10:12
Andrian Candu face aluzie la o posibilă invazie rusă, pentru a explica prezența susținătorilor PDM în fața instituțiilor de stat de la Chișinău

Deputatul PDM Andrian Candu explică prezența protestatarilor în Chișinău spunând că cetățenii trebuie să fie vigilenți, grija cea mare fiind cea a ”omuleților verzi”, aluzie la o posibilă invazie din partea Rusiei.

„Andrian Candu, aliatul lui Vlad Plahotniuc și președintele legislativului controlat de democrați, înlocuit sâmbătă de noua conducere, contestă executivul condus de Maia Sandu, face aluzii la o posibilă invazie rusească și spune că în lipsa alegerilor anticipate, Republica Moldova riscă să aibă o conducere duală”, transmite Realitatea TV de la București.

”Nu vom ceda țara Rusiei. Ce s-a întâmplat azi în Parlament sunt acțiuni ilegale. O parte au fost anulate de Curtea Constituțională. E necesară declanșarea alegerilor anticipate. Asta va reseta sistemul și va da o șansă pentru depășirea crizei. Noi vom depune toate eforturile pentru rezolvarea crizei. Singura soluție este calea alegerilor anticipate. Altfel riscăm să avem putere duală”, a întărit Candu.

Întrebat de ce se strâng susținătorii PDM în fața instituțiilor, oficialul a făcut aluzie la o posibilă invazie rusească.

”Ele (măsurile) nu sunt luate împotriva așa-numiților miniștri. În primul rând, grija cea mai mare este a omuleților verzi, Transnistria e aproape, frontiera nu e securizată, avem nevoe ca cetățenii moldoveni să fie vigilenți. Și alături de instituțiile statului să asigure securitatea”, a spus Candu.

Într-o discuție telefonică cu fostul președinte Traian Băsescu și cu Cozmin Gușă, Candu a reafirmat că autoritățile nu încearcă să folosească forța, dar a subliniat: ”nimeni nu trebuie să ne subaprecieze”.

Candu a revenit de mai multe ori la Rusia, amintind că relația guvernului său cu Moscova a fost mereu una ostilă și subliniind relația dintre Igor Dodon și Kremlin, revelată inclusiv de dezvălurile de sâmbătă.

Candu a asigurat de altfel că dezvăluirea privind presupusa finanțare a lui Dodon de către Rusia ar putea duce la sancționarea președintelui. ”Căutăm soluții juridice”, a spus Candu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău