Andrian Candu a declarat că integrarea europeană a R.Moldova rămâne o prioritate a Parlamentului

  • 10 Iulie 2018 18:26
Andrian Candu a declarat că integrarea europeană a R.Moldova rămâne o prioritate a Parlamentului

Integrarea europeană a Republicii Moldova rămâne o prioritate a Parlamentului, a declarat șeful Legislativului, Andrian Candu, în cadrul unei întrevederi cu ambasadorii moldoveni aflați peste hotare

”Angajamentele europene rămân o prioritate absolută. Prioritatea Parlamentului rămâne a fi integrarea europeană a țării și respectareaangajamentelor asumate în acest proces”, a spus Andrian Candu. În context, el s-a referit la activitățile agendei Consiliului parlamentar pentru integrare europeană în realizarea Foii de parcurs privind agenda de reforme demarate și a Planului legislativ pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană pentru 2018, potrivit unui comunicat al Parlamentului.

Alte subiecte abordate de Andrian Candu s-au referit la reintegrarea țării, dialogul existent cu Adunarea Populară a Găgăuziei, relațiile cu țările vecine Ucraina, România, dar și Federația Rusă. De asemenea, Andrian Candu a informat despre lansarea cooperării regionale cu Georgia și Ucraina, relațiile cu partenerii de dezvoltare – Fondul Monetar Internațional, Banca Mondială și UE.

Reuniunea anuală a ambasadorilor Republicii Moldova este organizată de Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, în perioada 9-11 iulie. Evenimentul are drept scop examinarea activității misiunilor diplomatice și sporirea eficienței acestora, realizarea politicii externe și stabilirea unor noi sarcini și priorități.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău