Andrian Candu a avut întrevederi cu președinții ambelor Camere ale Parlamentului României. Subiectele pe care s-au axat discuțiile

  • 27 Noiembrie 2018 12:58
Andrian Candu a avut întrevederi cu președinții ambelor Camere ale Parlamentului României. Subiectele pe care s-au axat discuțiile

Aflat într-o vizită de două zile în România, președintele Parlamentului Andrian Candu a avut astăzi întrevederi cu președintele Senatului de la București, Călin Popescu-Tăriceanu, și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Potrivit unui comunicat al Legislativului de la Chișinău în cadrul întâlnirilor au fost abordate teme legate de viitoarea președinție a României la Consiliul Uniunii Europene, subiecte legate de securitate și măsuri în fața riscurilor hibride. Totodată, părțile au discutat despre un program de susținere puternică a Republicii Moldova din partea României care ar putea fi lansat anul viitor.

Președinții celor două Camere ale Parlamentului României au subliniat la rândul lor susținerea perspectivei europene a Republicii Moldova și reformelor interne pe traiectoria de integrare europeană a țării.

Discuțiile au vizat și o serie de proiecte de interconexiune energetică dintre cele două state.

La finalul întrevederilor Președintele Parlamentului a semnat în Cartea de onoare a Senatului și cea a Camerei Deputaților din Parlamentul României și a înmânat Medalia Democrației lui Călin Popescu Tăriceanu și lui Liviu Dragnea pentru contribuții remarcabile la aprofundarea relațiilor de prietenie dintre Republica Moldova și România, precum și pentru merite deosebite în dezvoltarea relațiilor cu Parlamentul Republicii Moldova.

Totodată președintele Parlamentului a fost decorat cu Colanul Parlamentului cea mai înaltă distincție a Camerei deputaților din Parlamentului României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău