Andrei Vreme a fost învins în primul meci la Mondialele de box

  • 10 Septembrie 2019 10:43
Andrei Vreme a fost învins în primul meci la Mondialele de box

Boxerul moldovean Andrei Vreme (75 kg) a cedat ieri cu scorul 0-5 în primul meci disputat la Campionatul Mondial de la Ekaterinburg (Rusia) și a părăsit turneul, relatează MOLDPRES.

El a fost învins de pugilistul irlandez Michael Nevin. Andrei Vreme s-a clasat la ultima ediție a campionatelor naționale pe locul trei și anul curent nu a câștigat niciun meci la turneele internaționale de clasa A. Conducerea federației naționale a decis ca el să fie inclus în lotul național în defavoarea maestrului internațional Victor Carapcevschi, dublu campion al Uniunii Europene, care în sezonul curent a învins în 14 din cele 18 meciuri desfășurate la turneele internaționale de clasa A. „Desigur, este o mare nedreptate, dar aceasta-i cu regret situația în boxul moldovenesc condus de Vasile Chirtoca”, a declarat pentru agenție Victor Carapcevschi. El l-a învins la unul dintre turnee, anterior, pe Michael Nevin.

La Mondialele de la Ekaterinburg urmează să mai participe încă patru boxeri moldoveni: Dorin Bucșa (57 kg), Alexandru Paraschiv (63 kg), Nicolae Bucșa (69 kg) și Andrei Chiriacov (81 kg). Nimeni dintre ei nu este campion național.

Cei mai puternici pugiliști moldoveni – maeștrii internaționali Dumitru Galagoț, Victor Carapcevschi, Alexei Zavatin (plus 91 kg) au rămas acasă, la decizia președintelui federației naționale Vasile Chirtoca. ”Trebuie să schimbăm ceva în box pentru a fi obținute rezultate mai bune”, a declarat el la puțin timp după ce a insistat în vara anului curent să fie înlocuit antrenorul lotului Petru Caduc din Grimăncăuți (Briceni), care i-a educat pe medaliații olimpici Vitalie Grușac, Veaceslav Gojan, care este și campion european, Dumitru Galagoț, premianții Europenelor Victor Cotiujanschi și Vasile Belous cu Igor Untilă (Hâncești). Acesta l-a pregătit pe premiantul Europenelor de tineret Dorin Bucșa.

Deplasarea la Mondiale a fost asigurată financiar de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. La campionat participă 365 de boxeri din 78 de țări.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
16,07
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău