Andrei Volentir: CEC este pregătită pentru alegeri prezidențiale

  • 10 Martie 2016 08:51
Andrei Volentir: CEC este pregătită pentru alegeri prezidențiale

Comisia Electorală Centrală (CEC) este pregătită din punct de vedere logistic și financiar pentru desfășurarea scrutinului prezidențial în anul curent.

Declarația a fost făcută de Andrei Volentir, secretarul CEC, în cadrul emisiunii „Moldova în direct” de la postul public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN.

„Noi am avut anul trecut alegeri locale. Cele 4000 de laptopuri urma să le transmitem în școli prin intermediul Ministerului Educației. Mă bucur că nu am reușit s-o facem. Totodată, așteptam să avem în acest an un referendum, așa că am programat resurse bugetare suplimentare necesare desfășurării unui exercițiu electoral”, a precizat Volentir.

Referindu-se la semnăturile colectate de către Platforma „DA” pentru desfășurarea unui referendum privind modificarea Constituției, Volentir a spus că partea ce ține de alegerea și demiterea șefului statului și-a pierdut actualitatea după decizia Curții Constituționale din 4 martie. „Mai există încă două aspecte de modificare a Constituției, pentru care se colectează semnăturile separat, dar în cadrul aceleași campanii. Este vorba de anularea imunității parlamentare și reducerea numărului de deputați de la 101 la 71. Dacă totul va fi în regulă, va trebui de organizat și referendumul”, a spus secretarul CEC.

Andrei Volentir a spus că în urma deciziei CC din 4 martie urmează a fi modificate 22 de articole din Codul Electoral.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
14,24
Nori împrăștiați
Umiditate:77 %
Vint:6,69 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău