Andrei Spînu: Republica Moldova a semnat acordul de liberalizare a transportului de mărfuri cu Uniunea Europeană

  • 30 Iunie 2022 09:32
Andrei Spînu: Republica Moldova a semnat acordul de liberalizare a transportului de mărfuri cu Uniunea Europeană

„În toamna anului trecut am vorbit cu doamna comisar european Adina Ioana Vălean despre problema transportatorilor moldoveni referitor la lipsa autorizațiilor pentru transportul de mărfuri. Am semnat Acordul de liberalizare a transportului de mărfuri cu Uniunea Europeană”, a scris miistrul Andrei Spînu într-o postare pe Facebook făcută ieri, 29 iunie.

„Am făcut ca lucrurile să se întâmple, am făcut pași ca Moldova să se integreze cu succes în sistemul de transport european. Avem un rezultat la care a lucrat o întreagă echipă, de la funcționari publici până la cei mai înalți factori de decizie. Tuturor le spun astăzi mulțumesc!

Dragi transportatori moldoveni,
 
Acum aveți posibilitatea să efectuați operațiuni de transport prin țările UE pentru exporturile moldovenești fără autorizații de transport rutier. Puteți să vă încheiați în continuare contractele de furnizare de mărfuri, în special a produselor agricole, prin utilizarea rutelor alternative pe teritoriul Uniunii Europene.
 
 
Aveți cale liberă în UE! Aveți libertate, costuri mai mici și beneficiați direct de apropierea noastră de UE.
 
Pentru cetățeni, vom asigura astfel buna funcționare a lanțurilor de aprovizionare, dar și securitatea alimentară, afectată de situația din Ucraina.
 
Acest coridor al solidarității va pune capăt tuturor problemelor întâmpinate pe parcursul acestor luni de conflict, dar și a vechilor istorii când transportatorii trebuiau să-și împartă autorizațiile. Odată cu acest Acord, această istorie nefastă se încheie și nu se va mai repeta, iar noi avansăm deciși către Europa.”, a scris ministrul pe Facebook.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir
Meteo Chișinău
11,24
Câțiva nori
Umiditate:71 %
Vint:8,75 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău