Andrei Spînu: 280 de milioane de lei vor fi cheltuiți în proiecte de dezvoltare regională în 2022

  • 01 Februarie 2022 17:44
Andrei Spînu: 280 de milioane de lei vor fi cheltuiți în proiecte de dezvoltare regională în 2022

Viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministru al infrastructurii și dezvoltării regionale anunță despre aprobarea Planului de finanțare a proiectelor de dezvoltare regională. „În 2022, cele 46 de proiecte din Documentul Unic de Program (al Planului de finanțare a proiectelor de dezvoltare regională, n.r.) vor beneficia de un buget record de 280 de milioane de lei”, a precizat oficialul.

Printre proiectele vizate în Planul de finanțare „sunt proiecte pentru aprovizionarea cu apă și sanitație, creșterea eficienței energetice a grădinițelor, școlilor și spitalelor, construcția stațiilor de epurare”.

Aprobarea documentului a coincis cu marcarea astăzi, 1 februarie, a Zilei Autonomiei Locale și a Lucrătorului din Administrația Publică Locală. Comunitățile locale și administrația publică locală sunt beneficiare ale proiectelor preconizate în documentul aprobat. „Avem de muncit. Abia aștept să ne vedem pe șantier, când vom începe lucrările pe toate aceste proiecte”, a scris Andrei Spînu, cu referire la „primarii, consilierii locali și la toți cei care lucrează în administrația publică locală”, care vor contribui la implementarea proiectelor fixate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău