Andrei Năstase va depune un denunț la Procuratură împotriva lui Ion Chicu și cere anchetarea acestuia pentru abuz de putere. Replica premierului

  • 20 August 2020 11:51
Andrei Năstase va depune un denunț la Procuratură împotriva lui Ion Chicu și cere anchetarea acestuia pentru abuz de putere. Replica premierului

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a anunțat că va depune un denunț la Procuratura Generală împotriva lui Ion Chicu și va cere anchetarea acestuia prin prisma penală pentru abuz de putere.

De asemenea, Andrei Năstase cere repetat demiterea ministrului Agriculturii, Ion Perju. 

„Chicu, acest nomenclaturist de sorginte sovietică îndrăznește să amenințe fermierii care vor continua să protesteze precum că nu vor primi subvențiile promise. Dânsul îndrăznește să atenteze la drepturile constituționale de liberă asociere și liberă exprimare, la democrație și la statul de drept. Acest Chicu trebuie să plece, el nu poate să fie prim-ministru într-o republică aflată în Europa și nu undeva prin Asia”, a declarat liderul Platformei DA, într-o intervenție live pe Facebook. 

În replică, consilierul premierului Chicu pentru comunicare, Boris Harea, a declarat pentru Radio Chișinău că "premierul nu comentează declaratiile politicienilor care profita de situatia dificila a oamenilor". "Politicienii fac politică așa cum pot, iar Premierul și Guvernul are responsabilitate față de fiecare agricultor, profesor, medic și pensionar. De aceea, și azi Prim-ministru Ion Chicu are o agenda consistenta în raioanele republicii", a spus Boris Harea.

Menționăm că Guvernul a aprobat ieri, 20 august, alocarea a 100 milioane de lei pentru compensarea pagubelor suportate de agricultori în urma calamităților naturale. Aastfel, fermierii ar urma să primească 1.500 de lei per hectar, sumă considerată prea mică de către aceștia, care cer ca valoarea compensațiilor să fie de 3.000 de lei/ha. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău