Andrei Năstase sugerează că un Guvern al Platformei DA ar avea sprijinul Bucureștiului: Vă îndemnăm să semnați moțiunea de cenzură

  • 06 Iulie 2020 13:13
Andrei Năstase sugerează că un Guvern al Platformei DA ar avea sprijinul Bucureștiului: Vă îndemnăm să semnați moțiunea de cenzură

Platforma Demnitate și Adevăr a reiterat astăzi apelul către deputații din opoziție să semneze proiectul moțiuni ide cenzură împotriva Guvernului Chicu și să sprijine formarea unui Cabinet de Miniștri pro-european, a cărui conducere și-o asumă formațiunea.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase a făcut acest apel într-un briefing în care a prezentat rezultatele vizitei sale în România, unde a avut întrevederi cu premierul și mai mulți membri ai Guvernului de la București.

Andrei Năstase a lăsat să se înțeleagă că un Guvern asumat de Platforma DA ar avea sprijinul Bucureștiului.

Fac un apel către toți deputații să înțeleagă că vremea răfuielilor politice a trecut. Suntem obligați să renunțăm la pretexte, scuze, motive și orgolii. Vă îndemnăm să semnați moțiunea de cenzură a Platformei DA, să demiteți Guvernul Chicu și să instalați Guvernul pro-european asumat de Platforma DA”.

Amintim că în ultimul timp este discutată ideea demiterii Guvernului Chișinău și votarea unui nou cabinet de către actuala opoziție, după ce mai mulți deputați PDM au părăsit formațiunea și au lăsat coaliția PSRM-PDM fără majoritate parlamentare. Au avut loc mai multe discuții, dar PAS se opune unui vot împreună cu deputații Partidului ȘOR, fără care însă nu poate fi format un nou Guvern.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
23,29
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău