Andrei Năstase și Maia Sandu despre „protestele” susținătorilor lui Ilan Șor: adevăratul organizator este Vlad Plahotniuc

  • 21 Iulie 2018 11:11
Andrei Năstase și Maia Sandu despre „protestele” susținătorilor lui Ilan Șor: adevăratul organizator este Vlad Plahotniuc

Liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase critică protestul organizat vineri, 20 iulie, de către susținătorii Partidului Șor la sediile PAS și PPDA, acuzând faptul că în spatele respectivei acțiuni ar sta președintele democraților Vlad Plahotniuc.

Pe contul său de Facebook, liderul Platformei DA scrie că ”Scoaterea în primă linie a lui Șor, complicele său la furtul miliardelor de la oameni, trădează nimicnicia, disperarea și agonia dictatorului-pigmeu Plahotniuc, care simte în ceafă vântul schimbării”.

Potrivit Andrei Năstase, ”Iritarea lui este evidentă. Înțelege că este vorba de zile până când va da socoteală în fața poporului. Scoaterea lui Șor seamănă, mai degrabă, cu tabloul sinistru al ieșirii șobolanilor din cala unei corăbii, când aceasta începe să se scufunde”.

Vlad Plahotniuc nu a comentat declarațiile făcute de Andrei Năstase.

Și președinta PAS Maia Sandu a avut o reacție la acțiunea organizată de Partidului Șor chemându-i pe manifestanți să vină pe 26 august la protestul din centrul Chișinăului.

„Îi îndemnăm să se alăture protestului din 26 august din PMAN, ca să cerem de la guvernare aceleași lucruri - salarii și pensii cu care să poți trăi. Îi așteptăm în Piață și pe cei care se ascund după bătrâni. Să dea darea de seamă în fața zecilor de mii de cetățeni de ce au adus țara în asemenea hal”, a declarat Sandu, citată de unimedia.info

Amintim că vineri susținătorii controversatului om de afaceri Ilan Șor, condamnat de prima instanță  la 7 ani și jumătate de detenție pentru fraude bancare, au organizat un marș de protest în fața sediilor PAS și PPDA, criticându-i pe liderii celor două partide pentru ca ar dori să închidă magazinele sociale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău