Susținătorii Partidului Șor au protestat astăzi, blocând străzile din centrul Capitalei

  • 20 Iulie 2018 16:11
Susținătorii Partidului Șor au protestat astăzi, blocând străzile din centrul Capitalei

Vineri, susținătorii Partidului Șor, conduși cu liderul acestuia, primarul orașului Orhei, Ilan Șor, au organizat vineri o acțiune de protest în fața sediului Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și al Partidului Platforma DA, blocând traficul rutier în centrul Chișinăului.

Potrivit agenției INFOTAG, grupul de protestatari a mers mai întâi de la Universitatea de Stat spre PAS, unde au fost întâmpinați de polițiști aranjați în câteva rânduri.

Protestatarii, în general, persoane în etate, țineau pancarte cu mesajele: "Maia și Andrei, jos mâinile de pe magazinele sociale", "Nu vom permite închiderea magazinelor sociale", "Jos Maia Sandu!", "Jos Năstase!" și scandau slogane similare.

La sediul PAS, Șor (condamnat de instanța primară la 7,5 de ani de detenție pentru fraude bancare - "I.") a urcat pe un camion cu difuzoare puternice și a declarat că "oamenii nu mai pot tolera bătaia de joc și sunt nevoiți să protesteze, apărându-și drepturile".

El a calificat drept unic proiectul magazinelor sociale pe care l-a inițiat.  Protestatarii au făcut un popas și la sediul Delegației Uniunii Europene în R. Moldova.


Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău