Andrei Năstase: Plahotniuc nu va reveni în R.Moldova, știe că i se vor pune cătușele

  • 05 Iulie 08:29
Andrei Năstase: Plahotniuc nu va reveni în R.Moldova, știe că i se vor pune cătușele

Vicepremierul, ministrul de interne, Andrei Năstase, spune că fostul lider al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, nu va mai reveni în țară. Potrivit lui, politicianul ar ști că-i „vor fi puse cătușele”. Declarațiile au fost făcute la emisiunea „Puterea a patra” de la postul de televiziune N4, transmite IPN.

„Vladimir Plahotniuc nu se mai întoarce în țară. Știe foarte bine că i se vor pune cătușele”, a concretizat Andrei Năstase.

Ministrul spune că fostul lider PDM are imunitate în calitate de deputat, dar că aceasta îi va fi scoasă pentru uzurparea puterii în stat. „Dacă se va mai codi foarte mult Harunjen (procurorul general – n.r.), ar putea să aibă surprize neplăcute. Iată de ce îl invit, așa cât e încă lucru cu cinste, să se apuce de investigarea acestui caz, să pună în aplicare acțiunea penală pentru uzurparea puterii în stat de către un grup de persoane din care face parte Plahotniuc și anturajul său, din care fac parte Apolschi, Gurin, Reșetnicov și alții”, a declarat ministrul.

Vicepremierul spune că persoanele din conducerea Procuraturii nu pleacă din funcții pentru că „amână niște procese la indicația lui Vladimir Plahotniuc”. „Ei ar pleca, dar e mare șantajul, este mare frica”, a afirmat politicianul.

Andrei Năstase susține că, prin acțiunile sale, Procuratura nu face altceva decât să facă imposibilă recuperarea banilor din frauda bancară. „Din acest motiv, este nevoie de un nou procuror care să fie independent, integru, profesionist”. De asemenea, Andrei Năstase spune că de preferat este ca acesta să fie din străinătate pentru ca să nu aibă nicio conexiune cu niciun fel de structuri din Republica Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chişinău
1,06 °C
ceață
Umiditate:100 %
Vint:5,1 m/s
Sat
7 °C
Sun
8 °C
Mon
7 °C
Tue
7 °C
Wed
8 °C

Curs oficial BNM 13 Decembrie 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2828 0.0680
USD 17.3212 -0.0192
RON 4.0350 0.0148
UAH 0.7352 0.0002
RUB 0.2742 0.0015
Arhivă Radio Chișinău