Andrei Năstase îi solicită președintei Maia Sandu să reia „imediat” dialogul cu forțele politice pro-europene

  • 10 Martie 2021 11:17
Andrei Năstase îi solicită președintei Maia Sandu să reia „imediat” dialogul cu forțele politice pro-europene

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase îi solicită președintei Maia Sandu să reia „imediat” dialogul cu forțele politice pro-europene pentru a identifica soluții împotriva crizei economice, sociale și politice cu care se confruntă Rep. Moldova.

Într-un apel transmis astăzi presei, Andrei Năstase face referire la numărul tot mai mare de îmbolnăviri de Covid-19, aprofundarea crizei economice și riscul ca Republica Moldova să piardă asistență externă. El reiterează poziția Platformei DA privind necesitatea formării unui guvern anticriză.

Fiecare zi de întârziere la instalarea unui guvern anti-criză înseamnă pierderi pentru bugetul de stat, ratări de venituri și blocaje în sistemul de funcționare a puterii de stat”, se arată în declarația Platformei DA.

Amintim că și socialiștii au cerut reluarea consultărilor cu partidele parlamentare, urmând să decidă joi la Biroul Executiv al formațiunii acțiunile ulterioare. PSRM, alături de Platforma „Pentru Moldova” din care face parte și Partidul Șor, o propune pe Mariana Durleșteanu pentru funcția de premier.

Pe de altă parte, Maia Sandu susține că în actualul legislativ nu există o majoritate care ar susține un guvern pro-reforme și optează pentru dizolvarea Parlamentului. Ea a anunțat că nu va mai purta consultări cu grupurile parlamentare, în pofida unei hotărâri a Curții Constituționale, dar a lansat discuții cu mediul de experți și societatea civilă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1,03 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău