Andrei Năstase: Compania Avia Invest ar fi încercat să excludă Poliția de Frontieră din asigurarea securității Aeroportului Chișinău

  • 15 August 2019 12:30
Andrei Năstase: Compania Avia Invest ar fi încercat să excludă Poliția de Frontieră din asigurarea securității Aeroportului Chișinău

Compania Avia Invest, care îi aparține lui Ilan Șor, ar fi încercat să promoveze, prin intermediul unor funcționari publici, un proiect de lege prin care Poliția de Frontieră să fie exclusă din procesul de asigurare a securității în Aeroportul Chișinău.

Ministrul de Interne, Andrei Năstase, a anunțat, în cadrul unui briefing susținut împreună cu șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, că pe marginea acestui caz a fost inițiată o anchetă. El i-a învinuit de exponenții fostei guvernări de faptul că ar fi promovat acest proiect, prin care s-ar fi încercat ”a privatiza elemente ale securității naționale, pentru ca unii să obțină profituri și privilegii”, după cum a subliniat ministrul de Interne.

Andrei Năstase a mai spus că Avia Invest care administrează Aeroportul Internațional Chișinău ar fi încheiat, sfârșitul lunii mai, un contract cu Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, care prevedea achitarea din contul firmei a diurnei  polițiștilor de frontieră care își exercită atribuțiile la aeroport.

Anterior, o comisie parlamentară specială care investighează concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău a sesizat Centrul Național Anticorupție și Procuratura Generală pentru a cerceta acțiunile unor funcționari în această procedură.

Între cei anchetați s-ar putea număra fostul ministru al economiei Valeriu Lazăr, care a aprobat concesionarea, adjunctul său Tudor Copaci, fost președinte al comisiei care a selectat concesionarul, și fostul premier Iurie Leancă.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău