Andrei Năstase cere judecătorilor să recunoască public pentru cine au votat la președinția CC, sau să-și de-a demisia

  • 20 August 2019 09:46
Andrei Năstase cere judecătorilor să recunoască public pentru cine au votat la președinția CC, sau să-și de-a demisia

Ministrul Afacerilor Interne, președintele Platforma DA, Andrei Năstase, îndeamnă cei șase judecători de la Curtea Constituțională să declare public pentru ce candidatură la funcția de președinte al Curții au votat. În caz contrar, Năstase solicită demisia judecătorilor.

„Votul de astăzi ascunde, în mod evident, opțiuni formulate în baza unor interese obscure care nu au legătură cu interesul național și cu proiectul prin care ne-am angajat în fața poporului să edificăm statul de drept și să eliberăm justiția din captivitatea politică în care s-a aflat în ultimii ani.

Ceea ce s-a întâmplat astăzi la Curtea Constituțională este de o gravitate fără margini și riscă să compromită transparența pe care noi, cei din Blocul ACUM, am asumat-o în detaliu încă de la înființarea noastră ca bloc electoral și cu atât mai mult în cadrul majorității parlamentare actuale.

Evaluând cu maximă obiectivitate contextul și efectele votului recent încheiat și înțelegând că așteptările societății cu privire la reforma justiției sunt firești și pe deplin îndreptățite, solicit tuturor judecătorilor Curții Constituționale mandatați de către Parlamentul și Guvernul Republicii Moldova, fără nici un fel de excepție, să-și asume public opțiunea lor de vot pentru președintele Curtii Constitutionale. In caz contrar, solicit de îndata demisia acestora, scrie Năstase înt-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău