Andrei Năstase: Caut soluții pentru îmbunătățirea situației salariale a polițiștilor

  • 28 Iunie 2019 08:15
 Andrei Năstase: Caut soluții pentru îmbunătățirea situației salariale a polițiștilor

Vicepremierul, ministrul de interne, Andrei Năstase, spune că la moment caută soluții pentru îmbunătățirea situației salariale a celor peste 15 mii de polițiști din sistem. Declarația a fost făcută la emisiunea „Moldova în direct” de la postul public de televiziune Moldova 1, transmite IPN.

„Polițiștii au fost declarați prin lege funcționari cu statut special, dar când este vorba despre salarii – nimic. De ce? Pentru că sunt mulți și e nevoie de mulți bani?”, a menționat ministrul.

Potrivit lui, anterior, căpeteniile din Poliție primeau mii de euro în plic. „Pentru ei s-au găsit bani, iată pentru mai bine de 15 mii de polițiști – nu s-au găsit bani. Caut resurse, caut soluții pentru ca acești oameni să simtă într-o bună zi că nu sunt niște oameni uitați și lăsați la voia întâmplării, lăsați să-și caute de-o bucată de pâine cum s-o nimeri”, notează politicianul.

Despre dosarul deschis pe numele activistului Gheorghe Petic, ministrul spune că speră să fie eliberat la primele ședințe de judecată, care din motive „dubioase” au fost stabilite la o dată mai îndepărtată decât au cerut-o avocații acestuia. „Un lucru îngrijorător. M-aș bucura, dacă toți judecătorii din sistem ar înțelege că arbitrariul și ilegalitatea ar trebui să dispară din justiție”, a menționat Andrei Năstase.

Totodată, politicianul a explicat de ce a votat în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei pentru revenirea Rusiei. Potrivit lui, a făcut acest lucru pentru a o responsabiliza. „Această rezoluție este una care responsabilizează Rusia, această rezoluție este parte a dialogului și face parte din responsabilitățile pe care le au statele membre ale Consiliului Europei în condițiile în care vor derapa sau vor devia de la regulile acestor instituții europene”, a menționat ministrul

De asemenea, Andrei Năstase afirmă că s-a gândit la oamenii care trăiesc în regiunea transnistreană și la drepturile omului atunci când și-a dat votul pentru revenirea Rusiei la APCE. „M-am gândit ce s-ar întâmpla cu cetățenii care trăiesc în regiunea transnistreană și care din când în când ajung să se adreseze la CtEDO, drepturile lor n-ar mai fi apărate pentru că n-ar răspunde nimeni”, spune Andrei Năstase. Potrivit lui, acest vot al lui a fost pentru dialog, pentru soluționarea problemelor Republicii Moldova în mod pașnic.

De asemenea, Andrei Năstase a menționat că în viitorul apropiat va efectua vizite în România și Ucraina. Cea din România este stabilită pentru data de 2 iulie.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău