Andrei Năstase a depus denunț la Procuratură pentru examinarea acțiunilor lui Igor Dodon

  • 22 Octombrie 2020 17:14
Andrei Năstase a depus denunț la Procuratură pentru examinarea acțiunilor lui Igor Dodon

Candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr la funcția de președinte, Andrei Năstase, a depus un denunț la Procuratura Generală pentru examinarea acțiunilor președintelui țării, Igor Dodon. Acesta solicită examinarea acțiunilor prin prisma infracțiunilor prevăzute în Codul Penal – abuz în serviciu, excesul de putere sau depășirea atribuțiilor de serviciu și trădare de patrie, transmite IPN.

„Igor Dodon pare a fi o simplă marionetă aflată în mâinile celor care își bat pur și simplu joc de cetățenii Republicii Moldova. Situația este extrem de gravă, iar deciziile pe care le voi lua imediat în calitate de viitor președinte al Republicii Moldova vor destructura toată această construcție externă, care miroase tare urât a spionaj extern de toate culorile. Voi fi cel care va repune în drepturi poporul nostru pe pământurile noastre. Voi fi cel care va curăța Republica Moldova de spioni și de agenți de influență de toate națiile, de toți cei care reprezintă astăzi interesele altor puteri pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Andrei Năstase în fața sediului PG.

Potrivit lui, aceste alegeri dovedesc că structurile de securitate națională sunt într-un colaps total, sunt incapabile să vegheze suveranitatea Republicii Moldova. „Fiecare face ce vrea, însuși Dodon fiind anexa unor alte interese străine la noi în țară. Vă îndemn să fim vigilenți, responsabili și foarte asumați. Nu lăsați Moldova pradă afacerilor de spionaj de tot felul. Avem o singură țară și o singură viață, trebuie să alegem ce facem cu ele. Vă spun că sunt singurul care nu are cheițe în exteriorul țării. Acesta este motivul pentru care sunt atât de atacat și linșat cu zeci de sondaje false”, susține candidatul.

Acesta afirmă că „îi va mătura din Republica Moldova pe toți acești indivizi, care fac tot ce le stă în putință ca el să nu ajungă în turul doi”. „Pentru că doar eu îl bat pe Dodon în turul doi. Dacă câștigăm noi, vor pierde ei. Toți, fără excepție”, afirmă Andrei Năstase.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău