Andrei Năstase, Igor Dodon și Renato Usatîi, despre vectorul geopolitic

  • 26 Ianuarie 2016 09:50
Andrei Năstase, Igor Dodon și Renato Usatîi, despre vectorul geopolitic

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase susține că dacă va ajunge în Parlament va renunța la ideea continuării procesului de integrare europeană la cererea noilor săi parteneri politici Renato Usatîi și Igor Dodon.

 Declarațiile au fost făcute aseara la emisiunea ÎN PROfunzime de la Pro TV, citat de Deschide.md

"Se pune batista pe țambal cu privire la vectorul geopolitic pentru o perioadă de un an. Igor Dodon a vorbit de un an jumătate. După asta curățim CCA-ul, CEC-ul și alte instituții-cheie, după care revenim la geopolitică", a declarat Andrei Năstase. Iar Renato Usatîi a propus în direct la emisiune ca această perioadă să fie prelungită până la doi ani.

”Da, și după asta Năstase, dacă vrea, se duce cu UE, Dodon, dacă vrea - cu rușii, da' eu, mai simplu oleacă: eu îs băiat de-al nostru, de la Fălești, și eu am să fiu cu poporul”, a continuat Renato Usatîi.

"Care este problema că noi ne-am aliat împotriva oligarhiei? Noi avem o putere suplimentară. Trebuie să ne consolidăm forțele, de-i dat jos și gata", a declarat Igor Dodon.

Întrebat dacă va fi suspendat, sau nu, Acordul de Asociere o dată cu venirea lor la Guvernare, Usatîi a răspuns: Nu suspendăm nimic, nu ne trezim noi iar cu Maidanuri, dar cetățenii și noi care pretindem la anumite funcții suntem obligați să fim slugi propriului popor, nu să mergem n Uniunea Vamală că Usatîi are companie la Moscova, sau în Elveția că Dodon are companie acolo. Poziția mea este că trebuie să mergem acolo unde vor dori 2/3 din cetățenii RM.

La aceeași emisiune, Renato Usatii, a declarat că Mihai Ghimpu a refuzat, aseară, propunerea de a deveni președinte al Parlamentului.

"Ghimpu ieri seara a refuzat postul de presedinte al Parlamentului. Astazi va dati seama cat de mult e speriat si incearca prin orice metoda sa isi recastige increderea alegatorilor. Postul de presedinte al Parlamentului ar putea reveni unuia dintre fugarii din PLDM".

Întrebați de ce postul rus de televiziune Pervii Kanal a dat informația creării Consiliului de Salvare Națională, cu câteva ore înainte ca crearea structurii să fie anunțată de la tribuna din fata Guvernului, cei prezenți în studiou au răspuns:

"Va spun eu cum a fost. Cu o zi înainte de protest și de formarea acestui consiliu, erau mai multe interviuri, unde veneau reprezentanți de la Pervîi Kanal, care spuneau că, iată, noi avem nevoie de subiecte pentru mâine la știri. Și sunt sigur că cineva le-a spus că mâine va fi un protest pașnic, vor fi mai multe revendicări și se va crea Consiliul Salvării Naționale", a explicat liderul PN Renato Usatii.

Andrei Năstase a precizat că el nu a informat presa rusă despre crearea Consiliului Salvării Naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău