Andrei Goncearenko renunță la acțiunile deținute în cadrul „Avia Invest”, firma care a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău

  • 19 Februarie 13:34
Andrei Goncearenko renunță la acțiunile deținute în cadrul „Avia Invest”, firma care a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău

Miliardarul rus Andrei Goncearenko renunță la acțiunile deținute în cadrul „Avia Invest”, firma care a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău.

„În decembrie 2019, am primit o ofertă de a deveni acționar la concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău, pe care am acceptat-o pentru a asigura funcționarea și dezvoltarea cu succes a acestui activ important pentru Republica Moldova.
Cu toate acestea, în lumina planurilor autorităților de a crea o companie la nivel național „Aeroporturile Moldovei”, aceste intenții și-au pierdut relevanța. Până la finalizarea vânzării acțiunilor, toate obligațiile existente către autoritățile și oamenii din Republica Moldova vor fi îndeplinite. Sunt dispus să investesc și în alte proiecte de perspectivă în Moldova”, se arată într-o declarație oficială a lui Goncearenko.

Menționăm că omul de afaceri rus a devenit acționarul principal al companiei „Komaksavia Airport Invest”, care deține 95% din „Avia Invest”, firma care a concesionat Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Atât președintele Igor Dodon, cât și premierul Ion Chicu au vorbit despre necesitatea rezilierii contractului de concesiune.

Mold-street a scris recent că un proiect de hotărâre de guvern promovat de Agenția Proprietății Publice prevede reorganizarea prin fuziune a trei întreprinderi de stat, ce aveau sau au în gestiune aeroporturi. E vorba de întreprinderile de stat Moldaeroservice care are în gestiune aeroportul Bălți-Leadoveni și Aeroportul Internațional Chișinău, care vor fuziona prin absorbție cu întreprinderea de stat Aeroportul Internațional Mărculești.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20
Câțiva nori
Umiditate:68 %
Vint:3,1 m/s
Sun
22
Mon
22
Tue
22
Wed
23
Thu
24

Curs oficial BNM 06 Iunie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4833 -0.0000
USD 17.3920 -0.0000
RON 4.0272 -0.0000
UAH 0.6518 -0.0000
RUB 0.2515 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău