Andrei Galbur a exprimat condoleanțe întregului popor turc în legătură cu actele teroriste

  • 23 August 2016 10:51
Andrei Galbur a exprimat condoleanțe întregului popor turc în legătură cu actele teroriste

În cadrul vizitei oficiale la Ankara, Ministrul de Externe Andrei Galbur a exprimat condoleanțe întregului popor turc în legătură cu actele teroriste care au lovit în ultimul timp Turcia.

Potrivit unui comunicat al Ministerului, în cadrul întrevederii cu omologul său turc Mevlüt Çavușoğlu șeful diplomației de la Chișinău a reiterat sprijinul Republicii Moldova pentru autoritățile democratic alese și ordinea constituțională din Turcia.

Andrei Galbur a salutat ratificarea de către legislativul turc a Acordului de Comerț Liber, iar Mevlüt Çavușoğlu a dat asigurări că procedurile interne necesare pentru intrarea în vigoare a acestui important instrument juridic vor fi finalizate în viitorul apropiat. În context, părțile au convenit asupra urgentării pregătirii pentru semnare a acordului privind protejarea reciprocă a investițiilor.

Cei doi oficiali au discutat și chestiuni ce țin de securitatea internațională și regională. În particular, a fost salutată reluarea negocierilor în formatul 5+2. Ministrul de externe turc a reiterat poziția oficială a țării sale privind sprijinul necondiționat pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova.

Totodată, Ministrul Andrei Galbur a apreciat sprijinul oferit de autorităților turce în vederea integrării cât mai active a populației găgăuze în societatea moldovenească.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:1,54 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Arhivă Radio Chișinău