Andrei Galbur a avut o întrevedere cu Federica Mogherini

  • 05 Septembrie 2017 13:20
Andrei Galbur a avut o întrevedere cu Federica Mogherini

Ministrul afacerilor externe și integrării europene, Andrei Galbur, a avut o întrevedere cu Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, Federica Mogherini, în marja Forumului Strategic de la Bled.

Oficialii au discutat despre stadiul actual al relațiilor dintre Chișinău și Bruxelles, în contextul împlinirii la 1 septembrie a 3 ani de la punerea în aplicare a Acordului de Asociere UE-RM.

Andrei Galbur a reconfirmat determinarea Chișinăului de a realiza angajamentele asumate în cadrul Agendei de Asociere cu UE, iar șefa diplomației europene  a încurajat autoritățile să continue inițiativele demarate, arată un comunicat de presă al Ministerului de Externe.

La fel, în marja reuniunii găzduite de renumita stațiune montană din Slovenia, Andrei Galbur s-a întâlnit cu ministrul român de externe, Teodor Meleșcanu.

Astăzi în cea de-a doua zi a Forumului Strategic de la Bled, șeful diplomației moldovene va susține un discurs la panelul „Uniunea Europeană într-o lume schimbată”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:1,54 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău