Campioana Andreea Axenti: Karate-do dezvoltă forța, viteza, rezistența, încrederea în sine! (AUDIO)

  • 16 Octombrie 2021 14:21
0%
00:00:00
00:00:00

Membrii Federații Naționale de Karate-do din Moldova (WKF) participă activ la diferite concursuri internaționale, de unde se întorc cu locuri de frunte. Astfel, echipa națională a obținut patru medalii de aur, două de argint și 11 de bronz la unul din campionatele internaționale ce s-a desfășurat recent în Ucraina. La alt campionat, cu genericul „Cupa Mării Negre”, ce a avut loc la sfârșitul lunii septembrie în această țară, karatiștii moldoveni au obținut trei medalii de aur și una de bronz, a declarat campioana mondială în acest gen de sport, deținătoarea centurii negre, Andreea Axenti, pentru Radio Chișinău.

Sportiva a menționat că practicarea acestui sport “dezvoltă încredere în sine, devii mai independent, mai puternic, disciplinat. Karate dezvoltă forța, viteza și ajută foarte mult la coordonarea mișcărilor. Deja de la primele antrenamente se simte acest lucru, copii singuri observă aceste schimbări.”.

Andreea Axenti, care a obținut locul trei la Campionatul Mondial la Karate-do, ce a avut loc în 2019 la București, a menționat că un mare merit al succeselor echipei se datorează președintelui Federației Naționale de Karate-do, maestrului Oleg Abalin: „Îi mulțumim mult pentru efortul depus zi de zi pentru organizarea activității Federației, pe care a înființat-o și pentru munca depusă zi de zi alături de noi la antrenamente. Pentru mulți dintre noi el este ca un tată”, susține campioana.

Mai multe detalii aflați din interviul cu Andreea Axenti, realizat de Alina Rusu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău