Anca Dragu, după anunțul că va fi guvernator al BNM: „Au căutat persoane care să știe ce înseamnă aderarea la UE. Vreau să asigurăm independența și integritatea instituției”

  • 23 Decembrie 2023 14:10
Anca Dragu, după anunțul că va fi guvernator al BNM: „Au căutat persoane care să știe ce înseamnă aderarea la UE. Vreau să asigurăm independența și integritatea instituției”

Cu experiență în sectorul financiar-bancar, în politici publice și de aderare la Uniunea Europeană, Anca Dragu a fost votată guvernator al Băncii Naționale din Republica Moldova. A declarat în exclusivitate pentru Știrile TVR că dorește asigurarea independenței și integrității BNM și că dorește să sprijine Republica Moldova în parcursul european.

„Astăzi am avut audiere în Comsia Juridică, apoi a fost votul plenului și după aceea am avut prima întâlnire cu câțiva din conducerea Băncii Naționale a Moldovei. Vreau să asigurăm independența și integritatea BNM, sunt elemente esențiale într-o economie într-un proces semnificativ de convergență, cum este economia Republicii Moldova. Sunt elemente semnificative care să atragă încrederea investitorilor”, a declarat Anca Dragu pentru TVR.

Noul guvernator al BNM a precizat că există mai multe programe în derulare și,având în vedere parcursul european pe care Republica Moldova, acestea se vor accentua în anii ce urmează.

„De fapt, acesta a fost și ideea acestei numiri, așa au început dumnealor să caute pentru conducerea BNM persoane cu un profil care să știe ce înseamnă aderarea la UE”, a spus Anca Dragu.

Aceasta a mai adăugat că discuția inițială cu oficialii de la Chișinău a fost să preia postul de viceguvernator al BNM.

„Nu am discutat pentru funcția de guvernator. Am început discuțiile acum câteva luni, dar ei căutau pentru viceguvernator, pentru Consiliul de Supraveghere, cam așa au avut loc discuțiile.  Această situație a apărut de ieri și atunci am discutat pentru a prelua funcția de guvernator al BNM”, a conchis Anca Dragu.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău