Anca Dragu a avut o întrevedere cu conducerea Fondului Monetar Internațional

  • 11 Iulie 12:10
Anca Dragu a avut o întrevedere cu conducerea Fondului Monetar Internațional

Guvernatoarea Băncii Naționale a Moldovei, Anca Dragu, a avut o întrevedere cu conducerea Fondului Monetar Internațional (International Monetary Fund), reprezentată de directorul general adjunct Kenji Okamura.

 
Potrivit unui comunicat emis de BNM, discuțiile s-au concentrat pe progresele în implementarea actualului program cu FMI, cu accent pe măsurile de asigurare și menținere a stabilității prețurilor, independența și guvernanța BNM, precum și stabilitatea sectorului bancar.
 
În cadrul întâlnirii, guvernatoarea Anca Dragu și-a exprimat aprecierea pentru decizia recentă a FMI privind aprobarea tranșei de cca 175 milioane de dolari americani, destinați susținerii reformelor în Moldova.
 
 
Guvernatoarea BNM a discutat și cu directorul executiv pentru Moldova din cadrul FMI, Paul Hilbers, și directorul supleant Luc Dresse, despre reformele din sectorul financiar și cel economic, care contribuie la stabilitatea macroeconomică și dezvoltarea durabilă a Republicii Moldova.
 
Anca Dragu a remarcat buna colaborare cu FMI, precum și impactul pozitiv al asistenței financiare acordate până acum in dezvoltarea economiei naționale.
 
Cooperarea cu FMI ne-a ajutat să promovăm reforme în diverse domenii, inclusiv în sectorul financiar. Am reușit să îmbunătățim reglementarea și supravegherea bancară, asigurând un cadru favorabil pentru dezvoltarea sectorul bancar. Suportul oferit de FMI contribuie la promovarea și implementarea reformelor economice, reflectate în creșterea calității vieții cetățenilor”, a subliniat guvernatoarea BNM.
 
Întrevederile bilaterale au avut loc în marja reuniunii Constituentei Fondului Monetar Internațional și a Băncii Mondiale, la Chișinău, în perioada 10-12 iulie 2024.
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:2,06 m/s
Mon
21
Tue
22
Wed
20
Thu
21
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău