Anatolie Postolachi este candidatul PLDM pentru Hâncești

  • 23 Ianuarie 2020 14:44
Anatolie Postolachi este candidatul PLDM pentru Hâncești

Candidatul PLDM la alegerile parlamentare noi din circumscripția uninominală numărul 38, Hâncești, unde pe 15 martie urmează să aibă loc alegeri parlamentare noi, este Anatolie Postolachi. Decizia a fost adoptată cu unanimitate de voturi la ședința Biroului Permanent Central al formațiunii, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al partidului se spune că Anatolie Postolachi este născut în satul Buțeni, Hâncești, are 47 de ani și este jurist de profesie. A fost primar al satului Buțeni în perioada anilor 1999-2007, vicepreședinte al raionului Hâncești între anii 2007-2009, șef al Organizației Teritoriale Hâncești al Cancelariei de Stat și reprezentant al Guvernului în teritoriu în perioada 2009-2013.

PLDM nu anunță când Anatolie Postolachi va depune actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă, însă vineri, 24 ianuarie, este ultima zi când doritorii de a candida pot depune dosarele pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă care să colecteze semnături în susținerea candidaților.

Astăzi Partidul Acțiune și Solidaritate a depus dosarul pentru înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea candidatului formațiunii, Olesea Stamate. Ieri, 22 ianuarie, și-a anunțat intenția de a candida liderul PL, Dorin Chirtoacă, din partea Blocului Electoral Unirea.

Până acum, și-au anunțat candidații pentru alegerile de la Hâncești șase formațiuni politice. Este vorba despre Vitalie Balinschi, candidatul Partidului Politic Șor; Ștefan Gațcan, reprezentantul Partidului Socialiștilor; Ion Mereuță din partea Partidului Democrat; Vlad Țurcanu de la Partidul Unității Naționale. Mihai Druță a fost propus de către Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr, dar încă nu a fost desemnat oficial în calitate de candidat.

CEC a stabilit pentru data de 15 martie desfășurarea alegerilor parlamentare noi în Hâncești, după ce deputatul democrat Alexandru Botnari a renunțat la mandatul câștigat în această circumscripție, în favoarea celui de primar al municipiului Hâncești obținut în urma turului doi al alegerilor locale din 3 noiembrie.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău