Anatoli Ciubais, fost consilier al lui Putin, a fugit în Israel

  • 09 Mai 2022 10:08
Anatoli Ciubais, fost consilier al lui Putin, a fugit în Israel

Fostul emisar rus pe probleme vizând schimbarea climei, Anatoli Ciubais, a demisionat și a fugit din Rusia în luna martie, el opunându-se invaziei președidntelui rus Vladimir Putin în Ucraina și, potrivit unor informații, el ar fi sosit în Israel în cursul zilei de miercuri, scrie G4media.ro.

Ostorojno Novosti, un canal de știri de pe Telegram gestionat de Xenia Soceak, care s-a mutat recent în Israel, a transmis că Ciubais a fost văzut, miercuri, pe Aeroportul Ben Gurion împreună cu soția sa, Avdotia Smirnova. Mama lui Ciubais era evreică, potrivit sursei citate

Mesajul de pe Telegram includea și fotografii din care reieșea că un anume bărbat ar fi fost Ciubais.
Joi, purtătorul de cuvânt al Președinției, Dmitri Peskov, a declarat că Kremlinul „nu dispune de anumite capacități și nici nu dorește să urmărească soarta lui Anatoli Ciubais”, după cum relatează Agenția TASS. „Se știe doar că el e în străinătate. Nu se află în serviciul nostru”, a spus Peskov.

Spre sfârșitul lunii aprilie, TASS a anunțat că Ciubais e în Italia, a ajuns acolo venind din Turcia și nu intenționează să se întoarcă în Rusia ca să depună mărturie în procesul de furt de proprietate reclamat de el și valorând 70 milioane de ruble.

Pe data de 25 martie, Putin a semnat un decret prin care l-a demis pe Ciubais din funcția de emisar pe probleme legate de schimbarea climei. Ciubais nu era considerat un funcționar public și nu făcea parte din personalul Administrației Kremlinului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:4,63 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Sun
17
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău