Anatol Țăranu | Eurounioniștii nu intenționează să se opună blocului ACUM

  • 28 Noiembrie 2018 15:54
Anatol Țăranu | Eurounioniștii nu intenționează să se opună blocului ACUM

Organizațiile politice și obștești care au încheia Convenția Euro-Unionistă nu intenționează să se opună blocului de opoziție ACUM, susține unul dintre semnatarii Convenției, analistul politic Anatol Țăranu.

Potrivit agenției INFOTAG, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, el a menționat că semnatarii documentului "nu sunt oponenții politici ai Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidului Platforma DA, care formează blocul ACUM.

"Pentru noi, aceste partide sunt potențiali aliați. Da, la o anumită etapă am putea fi concurenți electorali, dar aceasta se va întâmpla deoarece PAS și Platforma DA nu au reușit să unească sub egida lor toate forțele proeuropene, inclusiv segmentul unionist", a spus Țăranu.

Potrivit lui, "cetățenii care sprijină unirea cu România reprezintă aproape 25% din electorat, dar ei de fapt nu primesc atenția PAS și Platformei DA".

"Această situație creează riscul ca acest electorat, care, în cea mai mare parte, nu s-a gândit pe cine să voteze la alegerile viitoare, poate pur și simplu să nu participe la acest procesul electoral. Tocmai prevenirea acestui lucru este una dintre principalele sarcini ale forțelor Convenției Euro-Unioniste. Aceasta este concepută pentru a satisface cererea politică a segmentului unionist activ, care nu a avut încă reprezentanți în structurile de stat, căci până acum au fost doar personaje aparte, ale căror idei proromâne se limitau la declarații", a spus politologul.

El susține că "scopul Convenției nu este doar participarea la alegerile parlamentare".

"Obiectivul nostru strategic este consolidarea identității românești în spațiul românesc de la est de Prut, iar prin realizarea prevederilor Convenției acest obiectiv poate fi atins", a conchis Anatol Țăranu.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Piese pe alese * Știri
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău