Anatol Țăranu: decretul președintelui Maia Sandu în privința lui Kalinin este o încercare de a proteja R. Moldova

  • 28 Noiembrie 2023 16:20
Anatol Țăranu: decretul președintelui Maia Sandu în privința lui Kalinin este o încercare de a proteja R. Moldova

Decizia președintei Maiei Sandu de a retrage cetățenia politicianului pro-rus Alexandr Kalinin, promotor al războiului Rusiei împotriva Ucrainei este una justificată, a subliniat analistul Anatol Țăranu, în exclusivitate pentru Radio Chișinău.

Deși, în statele democratice asemenea acțiuni nu sunt admise, în cazul Rep. Moldova, care se confruntă cu un război hibrid, asemenea acțiuni au rolul de a ne proteja, a subliniat analistul Anatol Țăranu.

„Eu cred că decretul președintelui Maia Sandu în privința lui Kalinin este o încercare de a proteja Rep. Moldova, o încercare de a proteja spațiul informațional, dar și politic, luând în considerare că Kalinin pretinde a fi un președinte de partid în Rep. Moldova. În realitate el este un agent al unei țări străine, care a desfășurat un război hibrid  împotriva Rep. Moldova și asta vine să justifice decretul președintelui Maia Sandu”, a declarat Anatol Țăranu.

Președinta Maia Sandu i-a retras cetățenia Republicii Moldova controversatului politician Alexandr Kalinin, un promotor al războiului rus în Ucraina. Este primul caz de acest fel. Kalinin este cercetat penal alături de alte persoane, într-un dosar privind propaganda războiului.

Alexandr Kalinin este liderul Partidului Regiunilor din R. Moldova, care  promovează integrarea în Uniunea Eurasiatică, oferirea statutului de a doua limbă de stat limbii ruse și federalizarea R. Moldova. Kalinin este cunoscut și pentru activitatea sa din Rusia, fiind liderul unei asociații a migranților moldoveni.

El a fost inclus în lista sancțiunilor impuse de mai multe state și organizații internaționale pentru tentativa de destabilizare a situației în R. Moldova în favoarea Rusiei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:6,17 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău