Anatol Șalaru declară că Unirea se face ”prin fapte concrete, nu prin lozinci”

  • 17 Ianuarie 2017 11:15
Anatol Șalaru declară că Unirea se face ”prin fapte concrete, nu prin lozinci”

Fostul vicepreședinte al Partidului Liberal și ex-ministru al apărării, Anatol Șalaru, a format un grup de inițiativă pentru crearea unui nou partid de dreapta, din care fac parte deputații liberali Artur Gutium și Vladimir Cernat, dar și foști parlamentari, miniștri, funcționari publici de rang înalt.

Anunțul a fost făcut de către fostul fruntaș liberal în cadrul emisiunii „În PROfunzime”, la  postul de televiziune PRO TV Chișinău, transmite IPN.

Anatol Șalaru a precizat că este susținut de către actuali și foști oficiali din România și de la Bruxelles: „Avem susținerea externă. Am avut discuții cu diferite persoane de acolo, nu doar cu Traian Băsescu, cu diferiți oficiali europeni, care sunt îngrijorați de ce se întâmplă cu partidele de dreapta de la noi. Ei sunt gata să ne acorde sprijinul lor”, a spus Șalaru.

„Soluția este să aducem la noi România și Europa. Trebuie să convingem oamenii, ca numărul unioniștilor să devină mai mare. Atunci când vom fi siguri că numărul unioniștilor este mai mare de 51 la sută, vom vorbi despre înfăptuirea unirii. Dar trebuie să facem acest lucru prin fapte concrete, nu prin lozinci. Este mai convingătoare o autostradă Chișinău-București decât toate lozincile. România este gata să investească în continuare la noi”, a spus Anatol Șalaru.

Acesta s-a arătat încrezător de reușitele formațiunii pe care o formează. „La 25 de ani formasem și conduceam cenaclul „Mateevici”, care a stat la baza Mișcării de eliberare națională. Sunt mulți oameni de valoare, care nu s-au regăsit în alte formațiuni politice. Sunt fruntași ai acestei mișcări, foști lideri ai Frontului Popular. Ne propunem să creăm  o formațiune cu potențial de creștere, care va accede în Parlament”, a mai spus Anatol Șalaru.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer fragmentat
Umiditate:49 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău