Anatol Ciubotaru, ex-director al Spitalului Clinic Republican: Trebuie să fim uniți, avem un singur dușman!

  • 27 Martie 2020 14:41
Anatol Ciubotaru, ex-director al Spitalului Clinic Republican: Trebuie să fim uniți, avem un singur dușman!

Anatol Ciubotaru, demis din funcția de director al Spitalului Clinic Republican acum trei zile, susține că a fost refuzat să fie angajat în calitate de medic-chirug în cadrul instituției, transmite IPN.

În cadrul emisiunii „Cutia neagră” a postului de televiziune TV8, fostul director a declarat că a aflat despre demiterea sa din funcție de la fiică, care l-a telefonat în acea seară. Atunci când Comisia pentru situații excepționale a emis hotărârea, el se alfa la birou.

Anatol Ciubotaru a spus că a fost la spital să depună cerere să fie angajat în calitate de chirurg, însă a fost refuzat deocamdată de către noul director, care potrivit lui, ar urma să se consulte în acest sens cu ministrul.

Fostul director a mai spus că au existat nemulțumiri față de această demitere, inclusiv doi adjuncți de ai săi au depus cereri de demisie. Însă, în opinia sa, în acest moment nu este loc de astfel de acțiuni, de supărări etc.

Anatol Ciubotaru  a mai spus că îl cunoaște pe noul director al SCR, Andrei Uncuța. „Eu îl înțeleg, el este soldat– l-au chemat, i-au spus la datorie și gata. Eu am chemat toți colegii și le-am spus să nu fie supărați și eu poate sunt nemulțumit. Noi avem acum un singur dușman – coronavirusul. Trebuie să fim cât mai uniți, lăsăm mofturile, obidele, trebuie să fim uniți”, a mai spus Anatol Ciubotaru.

Directorul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Anatol Ciubotaru, a fost demis din funcție, începând cu 24 martie. Hotărârea a fost adoptată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, convocată marți seara la Guvern. Conform hotărârii, în funcția de director interimar al Spitalului Clinic Republican este numit Andrei Uncuța. Premierul Ion Chicu, care a făcut anunțul, a declarat că decizia de a face modificări la nivelul managementului SCR a fost luată cu scopul „de a spori capacitățile instituției de a face față provocărilor epidemiologice”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău