Anatol Ciubotaru, ex-director al Spitalului Clinic Republican: Trebuie să fim uniți, avem un singur dușman!

  • 27 Martie 14:41
Anatol Ciubotaru, ex-director al Spitalului Clinic Republican: Trebuie să fim uniți, avem un singur dușman!

Anatol Ciubotaru, demis din funcția de director al Spitalului Clinic Republican acum trei zile, susține că a fost refuzat să fie angajat în calitate de medic-chirug în cadrul instituției, transmite IPN.

În cadrul emisiunii „Cutia neagră” a postului de televiziune TV8, fostul director a declarat că a aflat despre demiterea sa din funcție de la fiică, care l-a telefonat în acea seară. Atunci când Comisia pentru situații excepționale a emis hotărârea, el se alfa la birou.

Anatol Ciubotaru a spus că a fost la spital să depună cerere să fie angajat în calitate de chirurg, însă a fost refuzat deocamdată de către noul director, care potrivit lui, ar urma să se consulte în acest sens cu ministrul.

Fostul director a mai spus că au existat nemulțumiri față de această demitere, inclusiv doi adjuncți de ai săi au depus cereri de demisie. Însă, în opinia sa, în acest moment nu este loc de astfel de acțiuni, de supărări etc.

Anatol Ciubotaru  a mai spus că îl cunoaște pe noul director al SCR, Andrei Uncuța. „Eu îl înțeleg, el este soldat– l-au chemat, i-au spus la datorie și gata. Eu am chemat toți colegii și le-am spus să nu fie supărați și eu poate sunt nemulțumit. Noi avem acum un singur dușman – coronavirusul. Trebuie să fim cât mai uniți, lăsăm mofturile, obidele, trebuie să fim uniți”, a mai spus Anatol Ciubotaru.

Directorul Spitalului Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, Anatol Ciubotaru, a fost demis din funcție, începând cu 24 martie. Hotărârea a fost adoptată la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, convocată marți seara la Guvern. Conform hotărârii, în funcția de director interimar al Spitalului Clinic Republican este numit Andrei Uncuța. Premierul Ion Chicu, care a făcut anunțul, a declarat că decizia de a face modificări la nivelul managementului SCR a fost luată cu scopul „de a spori capacitățile instituției de a face față provocărilor epidemiologice”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12
Cer acoperit de nori
Umiditate:87 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
14
Sat
15
Sun
16
Mon
15

Curs oficial BNM 27 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4073 0.0829
USD 17.7179 -0.0093
RON 4.0066 0.0152
UAH 0.6577 -0.0018
RUB 0.2497 0.0019
Arhivă Radio Chișinău