Anastasia Nichita și Serghei Tarnovschi, aleși cei mai buni sportivi ai anului 2022

  • 23 Decembrie 2022 15:12
Anastasia Nichita și Serghei Tarnovschi, aleși cei mai buni sportivi ai anului 2022

Luptătoarea Anastasia Nichita și canoistul Serghei Tarnovschi au fost desemnați cei mai buni sportivi ai anului 2022 de către Ministerul Educației și Cercetării, transmite Comitetul Național Olimpic al Republicii Moldova.

Prim-ministra a apreciat rezultatele obținute de 15 sportive și sportivi paralimpici, accentuând că statul este obligat să asigure tuturor cetățenilor posibilitatea să participe plenar la viața sportivă și să demonstreze că niciun obstacol nu rămâne nedepășit, dacă există voință și perseverență.

„Cei pe care îi premiem, astăzi, sunt nu doar performeri, ci și repere pentru generația lor, adevărați promotori ai stilului de viață sănătos și activ. Sunteți viitorul sportului din Republica Moldova și întreaga societate se uită la voi cu admirație, optimism și speranță. În același timp, aș dori să menționez și rolul extrem de important al antrenorilor. Mă bazez pe dumneavoastră să pregătiți noi și noi generații de sportivi care să ne facă mândri atunci când imnul nostru național răsună pe arenele de sport de pe întreg mapamondul”, a spus Natalia Gavrilița.


În cadrul Galei Sportului 2022 cei mai buni antrenori au fost aleși tehnicienii celor doi sportivi, Tudor Cîrlan, respectiv Nicolae Juravschi. În total au fost premiați 66 de sportivi la diferite categorii.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău