Analistul de politică externă Ștefan Popescu: Cred că drumul european al Republicii Moldova este deja ireversibil

  • 06 Noiembrie 2023 08:34
Analistul de politică externă Ștefan Popescu: Cred că drumul european al Republicii Moldova este deja ireversibil

Drumul european al Republicii Moldova a devenit ireversibil, iar Chișinăul va primi undă verde de începere a negocierilor de aderare la Consiliul European din luna decembrie. De această părere este analistul de politică externă de la București, Ștefan Popescu. Opinia a fost exprimată în cadrul emisiunii Impact Global de la TVR MOLDOVA.

„Republica Moldova a primit semnale foarte puternice, aș spune  fără precedent  în istoria sa, și aceasta ar trebuie să vă facă pe toți optimiști în ceea ce privește evaluarea din partea Comisiei Europene, apoi în cea la Consiliul European. Gândiți-vă la găzduirea Summit-ului Comunității Politice Europene. Eu nu știu un șef de stat din vreun stat european care să fi fost primit în ultimul an și jumătate de atâtea ori la Palatul Elysee, așa cum a fost primită doamna Maia Sandu”, a subliniat Ștefan Popescu la TVR MOLDOVA.

Potrivit analistului de politică externă de la București, Republica Moldova ar putea parcurge rapid drumul de la deschiderea negocierilor până la aderare deoarece este un stat mic.

„Republica Moldova are avantajul de a fi un stat mic și are o situație mai ușoară ca Ucraina. Sper ca federația Rusă să nu ajungă la granițele Republicii Moldova și Ucraina să rămână o prezență la Marea Neagră. Eu cred că drumul european al Republicii Moldova este ireversibil și aceasta este un lucru bun”, a conchis Popescu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:5,66 m/s
Sat
11
Sun
10
Mon
7
Tue
5
Wed
5
Arhivă Radio Chișinău