Analistul de politică externă din România, Iulian Chifu: Referendumul marchează foarte clar drumul pe care l-a ales Republica Moldova

  • 07 Februarie 08:26
Analistul de politică externă din România, Iulian Chifu: Referendumul marchează foarte clar drumul pe care l-a ales Republica Moldova

Directorul Centrului pentru Prevenirea Conflictelor și Early Warning din București, Iulian Chifu, a menționat că referendumul cu privire la aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, care se va desfășura în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din acest an, ajută la clarificarea și statuarea posturii, intrând în Constituție a unei prevederi foarte importantă.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Punctul pe AZi de la TVR Moldova.

„Dă o bază extrem de solidă, inclusiv în perspectiva viitoarelor guverne pentru că marchează foarte clar drumul pe care l-a ales R. Moldova. Integrarea în UE, mersul către prosperitate, securitate, către garanțiile pe care spațiul acesta occidental al democrației oferă fiecărui cetățean,” a spus analistul de politică externă din România.

Iulian Chifu crede că cine pariază astăzi contra integrării în UE este sinucigaș politic, dincolo de faptul că nu vrea binele propriului stat.

„Care este contraoferta? Rusia lui Putin, fundul Siberiei, încălcarea drepturilor omului, aruncarea cu mii de oameni într-un război fără nicio bază, care să moară? Asta este primul argument, se statuează direcția de dezvoltare, se clarifică și din punctul acesta de vedere cred că este evident, nu-mi imaginez cine va putea gândi într-un alt sens că acesta este drumul pe care cetățenii R. Moldova doresc să meargă”, a mai menționat acesta.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău