ANALIȘTII, despre alegerea bașcanului: Rezultatele alegerilor sunt previzibile și nu vor avea loc schimbări semnificative

  • 07 Mai 2019 15:26
ANALIȘTII, despre alegerea bașcanului: Rezultatele alegerilor sunt previzibile și nu vor avea loc schimbări semnificative

Campania electorală pentru alegerile la funcția de bașcan al regiunii autonome găgăuze a început liniștit și fără încălcări, constată experții din regiune. În același timp, analiștii de la Chișinău consideră că rezultatele alegerilor sunt previzibile și susțin că nu vor avea loc schimbări semnificative în urma scrutinului, ralatează Radio Chișinău.

Campania electorală pentru alegerile bașcanului a început la 1 mai, iar trei potențiali candidați au obținut dreptul de a colecta semnături în favoarea lor.

Începutul campaniei a fost foarte liniștit, mai ales având în vedere faptul că a coincis și cu perioada sărbătorilor, a afirmat pentru Radio Chișinău comentatorul Mihail Sirkeli, președinte al Centrului Piligrim-Demo din Comrat.

„Câteva persoane și-au manifestat intenția de a candida, în rest, atmosfera este foarte calmă. Astăzi am revenit din sărbători și vom vedea ce va urma”.

Conform sondajelor, actualul bașcan, Irina Vlah, este marea favorită a acestui scrutin și cel mai probabil lucrurile nu se vor schimba, mai ales că este o persoană agreată atât de Partidul Socialiștilor, cât și de Partidul Democrat, susține analistul politic Veaceslav Berbeca.

„Dokanma Vlah, chiar dacă uneori a mai criticat anumite acțiuni ale Guvernului, a fost în relații bune, a cooperat cu actuala guvernare. Ea este apropiată și de PSRM, iar PSRM, știm că a colaborat foarte bine cu PDM”.

Amintim că alegerile din regiunea găgăuză urmau să aibă loc la 19 mai, dar au fost amânarea de legislativul de la Comrat pentru 30 iunie, după ce au fost operate câteva modificări la Codul electoral local. O noutate a acestor alegeri este obligativitatea candidaților de a susține un test de cunoaștere a limbii găgăuze.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,6 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău