Analist politic, despre negocierile de la Chișinău

  • 04 Decembrie 2015 18:02
Analist politic, despre negocierile de la Chișinău

Comentatorul politic Ion Tăbârță susține că propunerile anunțate de PLDM pentru negocierea unui nou guvern trebuie luate în considerare, chiar dacă acestea au fost făcute prea târziu.

El a atenționat în cadrul emisiunii Ora de vârf de la Radio Chișinău că autoritățile din Republica Moldova nu au făcut nimic pentru implementarea Acordului de Asociere la Uniunea Europeană, deși acesta a fost deja ratificat de toatele statele comunitare.

”După vara anului 2014, după semnarea și ratificarea Acordului de Asociere la UE, iar recent a fost ratificat acest acord de către toate cele 28 de țări ale UE, săptămâna trecută acest lucru l-a făcut Italia, noi practic nu ne-am mișcat deloc. Dar avem situații destul de grave. Și acum problema se pune – ori perpetuăm o alianță de genul care a fost de prin 2010 până acum, ori încercăm să schimbăm ceva real. Vedem că poziția PD este de a perpetua situația actuală din Republica Moldova și avem aceste propuneri ale PLDM, mulți ar spune că nu sunt sincere și că s-au trezit în ceasul al 12-lea, dar așa-numitele precondiții cred că trebuie de discutat. În special depolitizarea instituțiilor de drept. Formarea unui guvern, apartinic, sau apolitic, aici încă trebuie de văzut cum va fi această construcție în realitate, pentru ca să nu fie reiterat un nou guvern Gaburici” a declarat Ion Tăbârță.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău