Ana Revenco a avut o întrevedere oficială cu noul Director executiv al Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, Hans Leijtens

  • 08 Februarie 2023 13:00
Ana Revenco a avut o întrevedere oficială cu noul Director executiv al Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă, Hans Leijtens

Ministra de interne Ana Revenco a avut, în cadrul vizitei efectuate în Țările de Jos, o întrevedere oficială cu noul Director executiv al Agenției Europene pentru Poliția de Frontieră și Garda de Coastă (Frontex), Hans Leijtens, scrie Radio Chișinău.

Discuțiile au vizat dialogul RM-UE în domeniul afacerilor interne, în special contribuția pe care o aduc ofițerii Frontex la securitatea frontierei Republicii Moldova, potrivit unui comunicat al Ministerului de Interne.

La fel, s-a discutat despre intensificarea conlucrării în domeniul readmisiei cu statele membre ale UE, în special prin participarea Rep. Moldova la misiuni comune sub egida Frontex, având în vedere că este o recomandare din partea Comisiei Europene.  

Totodată, discuțiile s-au axat pe principalele provocări cu care se confruntă Rep. Moldova, din perspectiva centurii de securitate a Uniunii Europene, dar și a sprijinirii eforturilor în operaționalizarea Centrului de sprijin al UE, se mai arată în comunicat.

În cadrul discuțiilor a fost analizată și posibilitatea de a beneficia de cele mai bune practici ale Frontex, și anume proceduri standard de operare, metodologii pentru diferite planuri de contingență, pregătirea pentru intervenții, precum și oferirea asistenței în domeniul managementului frontierelor.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
8,85
Ploaie de intensitate mică
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
9
Mon
8
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău