Amnistia fiscală, în atenția Comitetului pentru combaterea spălării banilor și finanțarea terorismului al CoE. Moneyval vine în R.Moldova

  • 23 Septembrie 2018 12:12
Amnistia fiscală, în atenția Comitetului pentru combaterea spălării banilor și finanțarea terorismului al CoE. Moneyval vine în R.Moldova

Comitetul de experți pentru evaluarea măsurilor de combatere a spălării banilor și finanțarea terorismului „Moneyval” (subdiviziune a Consiliul Europei - n.red.) vine în perioada 1-12 octombrie 2018 cu o inspecție în Republica Moldova. 

Inspecția a fost programată încă la începutul acestui an și face parte din cea de a cincea rundă a procesului de evaluare reciprocă a Republicii Moldova. Astfel de evaluări se fac și în alte state: Georhia, Cehia, Malta, Rusia, Slovacia etc.

Moneyval și-a exprimat îngrijorarea

Totuși ținând cont de controversata lege privind declararea voluntară și stimularea fiscală, miza acestei vizite pe teren a specialiștilor Moneyval este mult mai mare. 

În același timp secretarul executiv al Moneyval, Matthias Kloth, a declarat că nu a ajuns încă la o concluzie formală privind amnistia fiscală, dar și-a exprimat îngrijorarea cu privire la ceea ce pare a fi o procedură legislativă neobișnuit de rapidă - 48 de ore - în care a fost adoptată legea.

Aflați mai multe pe Mold-Street.com

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:7,2 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău