Amnesty International: Situația drepturilor femeilor s-a deteriorat semnificativ în ultimul an

  • 08 Martie 2022 15:32
Amnesty International: Situația drepturilor femeilor s-a deteriorat semnificativ în ultimul an

Drepturile femeilor și ale fetelor au fost supuse unor presiuni alarmante în ultimul an, a avertizat organizația din domeniul drepturilor omului Amnesty International, potrivit DPA, citat de Agerpres.

''Evenimentele din 2021 și din primele luni ale anului 2022 au conspirat la compromiterea drepturilor și demnității a milioane de femei și fete'', a precizat marți Agnes Callamard, secretarul-general al Amnesty International.

''Crizele globale nu au un impact egal și în niciun caz echitabil'', a mai spus ea.

Într-o declarație publicată cu prilejul Zilei Internaționale a Femeilor, Callamard a spus că pandemia de COVID-19 și periclitarea drepturilor femeilor în Afganistan s-au numărat printre evenimentele care au afectat în mod disproporționat drepturile femeilor și fetelor în ultimele 12 luni.

''Fiecare dintre acestea este o erodarea a drepturilor ca atare, dar luate împreună? Trebuie să luăm atitudine și să înfruntăm acest asalt global asupra demnității femeilor și fetelor'', a spus Callamard.

Ea a mai enumerat ''violența sexuală larg răspândită care caracterizează conflictul din Etiopia și atacurile asupra accesului la avorturi în Statele Unite, precum și retragerea Turciei din Convenția de la Istanbul privind combaterea violenței împotriva femeilor'', printre alte evenimente, solicitând guvernelor care au luat decizii ce au avut drept efect înrăutățirea situației femeilor și a fetelor să le revoace.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:0 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
15
Thu
8
Fri
9
Arhivă Radio Chișinău