Amenzi uriașe încasate de turiștii români în Bulgaria. Trebuie să respecte o lege pe litoral chiar și fără vreun semn de avertizare

  • 15 Iulie 17:28
Amenzi uriașe încasate de turiștii români în Bulgaria. Trebuie să respecte o lege pe litoral chiar și fără vreun semn de avertizare

Turiștii români din Bulgaria care preferă o experiență diferită de vacanța all inclusive riscă o amendă consistentă pentru încălcarea regulilor de pe plajele sălbatice. Fără vreun semn de avertisment, anumite zone sunt protejate iar autorități amendează pe orice aduce acolo cortul sau rulota.

În apropierea localității Krapets se află o plajă sălbatică ce oferă o experiență unică, liniștită, fără șezlonguri sau terase cu muzică tare. Zona este frecventată de turiști români și germani, dar și bulgari, însă aceștia riscă o amendă usturătoare de 1.000 de leva, aproape 500 de euro.

Zonele cu dune de nisip sunt protejate, dar niciun semn de avertisment nu interzice camparea la fața locului, scrie ziare.com. Turiștii care caută o experiență de plajă sălbatică, aproape de România, riscă să fie amendați fiindcă nu folosesc locul special amenajat de camping.

Mai mulți reprezentanți ai Ministerului Transporturilor din Bulgaria au vizitat însă locul săptămâna trecută, însoțiți de polițiști bulgari și români, și au dat amenzi turiștilor din zonă, pentru parcarea autoturismelor și instalarea corturilor în zona protejată a dunelor.

„Nici nu mi-au spus unde pot să plătesc, Unii mi-au spus să merg la poliție, alții la bancă. Nu există un cont, nimic”, a declarat un turism român din Hunedoara după ce a primit amenda de 500 de euro.

„Nu suntem obligați să punem avertismente, toată lumea trebuie să știe legea”, a fost reacția autorităților din Bulgaria.

Dunele protejate nu au fost însă delimitate în mod clar nici măcar în lege, în absența unei hotărâri definitive și clare a Curții Constituționale din Bulgaria.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
34,24
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:2,57 m/s
Thu
28
Fri
27
Sat
27
Sun
29
Mon
29
Arhivă Radio Chișinău