Amenințarea nucleară iraniană este „mai avansată ca niciodată”, avertizează ministrul de externe britanic

  • 19 Noiembrie 2022 10:20
Amenințarea nucleară iraniană este „mai avansată ca niciodată”, avertizează ministrul de externe britanic

Ministrul de externe britanic James Cleverly a avertizat că amenințarea din partea programului nuclear iranian este ''mai avansată ca niciodată'', transmite Agerpres.

În cadrul unei conferințe privind securitatea organizată în Bahrain, Cleverly a acuzat regimul de la Teheran de răspândirea ''distrugerii și a unei băi de sânge'' în întreaga lume.

El a avertizat că armele livrate de Iran amenință securitatea în Orientul Mijlociu și în afara acestei regiuni, dând ca exemplu al influenței Teheranului atacurile rusești cu drone fabricate în Iran împotriva infrastructurii civile din Ucraina.

''Armele furnizate de Iran amenință întreaga regiune. Astăzi, programul nuclear iranian este mai avansat ca niciodată, iar regimul a recurs la vânzarea către Rusia de drone înarmate care ucid civili în Ucraina'', a subliniat șeful diplomației britanice.

El a reafirmat că Londra este ''decisă să lucreze împreună cu țările prietene pentru a contracara amenințarea iraniană, a interzice traficul cu arme convenționale și a împiedica regimul să achiziționeze o capabilitate de arme nucleare''.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău