Ambasadorul UE, Peter Michalko, decorat cu medalia „Meritul diplomatic”, clasa întâi

  • 25 August 2021 15:27
Ambasadorul UE, Peter Michalko, decorat cu medalia „Meritul diplomatic”, clasa întâi

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrări europene, Nicu Popescu, i-a conferit ambasadorului UE, Peter Michalko, medalia „Meritul diplomatic” clasa întâi, în semn de apreciere pentru eforturile depuse în direcția unui parcurs european al Republicii Moldova. Aceasta este cea mai înaltă distincție a Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În cadrul întrevederii, ministrul de externe a punctat că oficialul european în perioada mandatului său, a contribuit semnificativ semnificativ la consolidarea statului de drept, susținerea reformelor și construirea unor instituții democratice solide, cu adevărat europene, care să lucreze în beneficiul cetățenilor.

Totodată, vicepremierul a declarat că acțiunea de astăzi vine să evidențieze meritul personal al ambasadorului Peter Michalko la dezvoltarea numeroaselor proiecte și inițiative cu un puternic impact la nivel național și local, care au contribuit la îmbunătățirea nivelului de trai al cetățenilor noștri.

La final, oficialul a transmis cu acest prilej urările de succes în activitatea profesională ulterioară și invitația să rămână în continuare un bun prieten al Republicii Moldova.

Notă: Medalia „Meritul diplomatic”, în trei clase, a fost aprobată printr-o hotărâre a Guvernului și se conferă personalului instituțiilor serviciului diplomatic al Republicii Moldova, precum și altor cetățeni pentru exercitarea exemplară a atribuțiilor de serviciu, merite deosebite în apărarea și promovarea pe plan extern a intereselor naționale ale Republicii Moldova, protejarea drepturilor și intereselor cetățenilor țării noastre în străinătate, promovarea relațiilor bilaterale și multilaterale politice, comerciale, economice, culturale și științifice ale Republicii Moldova cu statele lumii și organizațiile internaționale, precum și pentru promovarea unei imagini favorabile a țării peste hotare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău