Ambasadorul Ucrainei la OSCE | Rusia intenționează să ocupe noi teritorii ucrainene

  • 09 Noiembrie 11:19
Ambasadorul Ucrainei la OSCE | Rusia intenționează să ocupe noi teritorii ucrainene

Ambasadorul Ucrainei la OSCE, Igor Prokopciuk, susţine că Rusia încearcă să ocupe noi teritorii ucrainene - scrie publicaţia Gordon, citând un comunicat al Misiunii Ucrainei la OSCE.

"Rusia, în loc să părăsească teritoriul Ucrainei, încearcă să ocupe noi teritorii, încălcând acordurile de la Minsk. Misiunea Specială de Monitorizare a OSCE a descoperit noi tranșee ale rebelilor ruși, localizate la 1 km vest de pozițiile lor anterioare, în apropierea localităţilor Stavka și Gorlovka" - a atras atenţia diplomatul ucrainean.

Igor Prokopciuk a adăugat că Ucraina se așteaptă ca "Centrul de Prevenire a Conflictelor să pregătească în timp util și eficient o reacţie din partea OSCE, pentru a răspunde la deteriorarea situației și creşterea tensiunii în regiunea Mării Negre şi a Mării Azov, ca urmare a acțiunilor agresive ale Rusiei împotriva Ucrainei". "Formațiunile armate ruse, care au doborât un vehicul aeriat fără pilot al OSCE pe teritoriul Donbasului, într-o zonă controlată în întregime de Federația Rusă, în apropierea graniței ucraineao-ruse, a îngreunat capacitatea misiunii OSCE de a monitoriza situaţia" - a explicat ambasadorul Ucrainei la OSCE.

Diplomatul a mai subliniat că "Ucraina condamnă intenţia Rusiei de a organiza, în mod ilegal, așa-numite alegeri în teritoriile ocupate ale regiunilor Doneţk și Luhansk". Potrivit lui Prokopciuk, prin organizarea acestor "alegeri", programate pentru 11 noiembrie, Federația Rusă încearcă să legalizeze numirile recente în administrația sa de ocupație din estul Ucrainei.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chişinău
1 °C
Ploaie ușoară
Umiditate:100 %
Vint:0,5 m/s
Vin
-0 °C
Sâm
0 °C
Dum
-4 °C
Lun
-1 °C

Curs oficial BNM 15 Noiembrie 2018

MDL RATĂ TREND
EUR 19.2269 0.0659
USD 17.0571 0.0274
RON 4.1254 0.0138
UAH 0.6130 0.0021
RUB 0.2515 0.0001
Arhivă Radio Chișinău