Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, a fost decorat de către MAE, la finalul mandatului său în Republica Moldova

  • 01 Aprilie 12:11
Ambasadorul Ucrainei la Chișinău, Marko Șevcenko, a fost decorat de către MAE, la finalul mandatului său în Republica Moldova

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe, Mihai Popșoi, a oferit ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko – medalia Meritul diplomatic, clasa I. Aceasta este cea mai înaltă distincție a Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Moldova și reprezintă recunoașterea eforturilor și dedicării remarcabile a domnului Marko Șevcenko în consolidarea relațiilor dintre Republica Moldova și Ucraina, arată un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova.

În cei patru ani de mandat, cu implicarea personală a ambasadorului Marko Șevcenko s-a intensificat dialogul dintre țările noastre, s-au semnat o serie de acorduri importante și s-a reluat activitățile comune pe platforma Comisiei interguvernamentale de cooperare economică. Relațiile dintre Republica Moldova și Ucraina sunt tot mai puternice.

 „L-am asigurat pe domnul Marko Șevcenko că, Republica Moldova este solidară cu poporul ucrainean și va oferi tot sprijinul necesar, ori de câte ori este nevoie. Sunt convins că, nicio provocare nu ne va abate de la realizarea priorităților și obiectivelor noastre comune, de la parcursul nostru comun spre un viitor mai bun, spre o Europă pașnică, stabilă, unită și prosperă.

La sfârșitul întrevederii, i-am urat domnului ambasador mult succes în activitatea sa de mai departe. Sunt convins că, indiferent unde se va afla o să rămână un prieten fidel al Republicii Moldova.” – a declarat oficialul moldovean.

 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:8,23 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
17
Sat
18
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău