Ambasadorul SUA și vicepremierul pentru Reintegrare au discutat despre problema transnistreană

  • 27 Martie 2019 13:31
Ambasadorul SUA și vicepremierul pentru Reintegrare au discutat despre problema transnistreană

Vicepremierul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, a discutat cu Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan, o serie de subiecte sensibile care tensionează procesul de negocieri dintre Chișinău și Tiraspol.

Potrivit unui comunicat de presă al Biroului Politici de Reintegrare, este vorba în special de impactul asupra localității Varnița după așa-numitele decrete emise de liderul de la Tiraspol care afectează localnicii.

Oficialii au remarcat progresul atins în 2018 în reglementarea transnistreană, inclusiv dinamica de implementare a mecanismului de înregistrare a mijloacelor de transport din regiune și admiterea acestora în traficul rutier în baza plăcuțelor de model neutru.

Potrivit comunicatului, cei doi au făcut un schimb de opinii privind, citez, "declarațiile impertinente și intolerante ale unor străini pe arena internațională, ce fac să discrediteze eforturile în promovarea temelor importante, orientate către cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului", însă nu se precizează la cine se referă acestea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău