Ambasadorul SUA: Mă simt sigur în Moldova. Nu există o amenințare militară imediată

  • 14 Iunie 2022 08:39
Ambasadorul SUA: Mă simt sigur în Moldova. Nu există o amenințare militară imediată

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Chișinău, Kent Logsdon, califică Republica Moldova drept o țară sigură, deși se află în vecinătatea imediată a unui război. Diplomatul spune că, deocamdată, nu există informații care ar atesta o eventuală amenințare la adresa securității Republicii Moldova.

Ambasadorul SUA a menționat în direct la Jurnal TV, că riscurile de securitate sunt constant monitorizate și, deocamdată, nu există indicii care ar trăda o eventuală implicare a Republicii Moldova în război. Diplomatul american spune că SUA vor continua să ofere Chișinăului asistență financiară și logistică pentru a face față crizelor generate de prelungirea războiului din Ucraina și vor continua să sprijine economia Republicii Moldova, puternic afectată de agresiunea militară din țara vecină.

Kent Logsdon a menționat de asemenea că țara sa a apreciat intensificarea dialogului dintre Chișinău și Tiraspol după incidentele provocatoare din regiunea transnistreană. Diplomatul spune că SUA insistă pe soluționarea pașnică a diferendului transnistrean, prin identificarea unui statut special regiunii transnistrene, în limitele frontierelor recunoscute la nivel internațional.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
28,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:6,69 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău